Ik ben zelf natuurgeneeskundige voor dieren en bijna afgestudeerd osteopaat voor paarden. In mijn praktijk hoor ik regelmatig dat mensen hun paard door een sportmasseur laten masseren. Ik had dit zelf nog nooit bij mijn paard laten doen. 

J nu

Mijn paard heeft regelmatig klachten in haar rug, dus ik was benieuwd wat een massage zou bijdragen. Maarja er zijn tegenwoordig zoveel sportmasseurs, dus wie laat ik komen. Via, via hoorde ik over Korina. Zij woont in het zelfde dorp als ik woon en ik wist dat zij al jaren op een sportschool werkt en daar ook mensen masseert. Ik vond deze achtergrond een groot pluspunt op haar CV, want het laat een stuk ervaring en kennis zien.

 

Al na de eerste behandeling kon ik een groot verschil zien. Spieren waar ik nog nooit beweging in heb gezien, zag ik nu tijdens het werk mooi dansen. Na de eerste behandeling had ik dus al snel besloten om Wieske met regelmaat te laten masseren. En het effect was groot! Pas is Wieske weer behandelt door een collega osteopaat. Ze was de schouder aan het testen en zei opeens. Kijk nou die schouder spieren lijken wel pudding, zo los zijn ze…. Sinds ik Wieske regelmatig laat masseren merk ik dat de osteopathie behandelingen meer effect hebben en er minder behandelingen nodig zijn. Een zeer goede aanvulling dus. 

 

Inmiddels hebben Korina en ik al meerdere paarden samen behandelt. De combinatie van Osteopathie en sportmassage laat keer op keer goede resultaten zien. Wat ik ook erg fijn vindt is dat Korina erg rustig is in de omgang met de paarden. Ze is tijdens de behandeling niet alleen bezig met het losmaken van de spieren, maar kijkt ook hoe het paard op de behandeling reageert. En indien nodig past ze de behandeling daarop aan. Ze denkt mee, heeft veel kennis en is secuur en grondig in haar werk, kortom een toppertje 

 

www.gerdienvanderkooij.nl