Even voorstellen.....

Waar het begon... met Invite mijn eerste paard. Sportmassage was het antwoord om haar de laatste jaren van haar leven te helpen. Door haar ben ik het belang van masseren pas echt gaan inzien. 

Mijn naam is Korina Oremus-Korengevel.

Al van jongs af aan helemaal gek van paarden. Altijd in de buurt van paarden en pony's te vinden maar geen ambities in de sport. Met borstelen en verzorgen hield ik mij het liefste bezig.

Op mijn 14e verjaardag kwam Invite, een schat van een merrie die mij verschrikkelijk veel geleerd heeft. Jaren later kwam hier een oudere appaloosa merrie genaamd Indian bij. Op zoek naar een manier om hun leven zo goed mogelijk te maken en houden, ondanks artrose, chronische hoefbevangenheid en nog wat gebreken, kwam ik in aanraking met een sportmasseur die zich bezig hield met paarden. Eerst samen met haar mijn eigen paarden gaan masseren en uiteindelijk de opleiding sportmassage voor paarden gevolgd en aangevuld met extra modules. 

Door mijn achtergrond als sportdocent en humaan sportmasseur kan ik zowel paard als ruiter verder helpen met zowel sportmassage voor beide als een stukje trainingsadvies.

 

In 2014 kwam mijn laatste paard Delight. En samen met hem de vele uitdagingen omtrent zadels...... Tijdens de sportmassage behandelingen had ik regelmatig een verband gezien met het zadel en zijn pasvorm. Delight heeft ervoor gezorgd dat ik mij verder wilde verdiepen in zadels en alles daar omheen. 

In 2017 heb ik de MSFC opleiding tot Master Saddle Fitting Consultant met goed gevolg afgerond. Daarna aangevuld met modules van Saddle Professional zodat ik ook met zadels aan de slag kan. Zowel het aanpassen van het zadel als het bewerken van leer. Adviseren bij het kiezen van een zadel, controleren, opvullen, kleine reparaties en het volledig vervangen van bijv. een bakstuk behoren tot de mogelijkheden. 

Nu kan ik doen wat ik het allerleukste vind. Werken met paarden!