Centurion magneetveld therapie deken

Vanaf 22 december gebruik ik ter ondersteuning van een sportmassage behandeling de Centurion Magneetveld therapie deken. De deken die ik gebruik is een kleine uitvoering waardoor deze geschikt is om een deel van het paard te behandelen terwijl ik verder werk met de rest van het paard. 

 

Wat houdt dit nou precies in?

In de deken zitten geen constante magneten verwerkt, maar spoelen. Door gebruik te maken van een elektrische stroom die door de spoel loopt ontstaat een magnetisch veld. Als de elektrische stroom met een bepaalde frequentie onderbroken wordt ontstaan er pulsen. De frequentie van de pulsen is bepalend voor het effect van de therapie. 

De lage frequentie kan ontstekingen en pijn remmen, terwijl het verhogen van de frequentie kan zorgen voor een verbeterde doorbloeding en stofwisseling. Het lichaam kan sneller genezen.

 

Pulserende magneetveld therapie dringt door in alle cellen van het lichaam en heeft invloed op de elektrisch geladen deeltjes (ionen). Magnetische velden kunnen niet worden tegengehouden en kan dus alle delen van het lichaam bereiken. De diepte van de werking wordt alleen bepaald door de kracht van het magnetisch veld. 

 

De deken ondersteunt dus een beter herstel bij blessures, ontspanning in het gehele lichaam, betere opname van zuurstof en voeding door de cellen enz.....

 

Magnacare kan u uitgebreide informatie geven over magneetveld therapie, de mogelijkheden en de verschillende producten.