Even voorstellen ik ben Anja Punselie, mijn dochter is Patricia Punselie en op 9 jarige leeftijd ging haar langgekoesterde wens in vervulling een eigen pony.

 

Het werd een haflinger genaamd Glamour net zo oud als zij en eigenlijk al vanaf het begin matties voor het leven. Een pony eigenlijk aangeschaft voor lekker recreatie rijden bleek meer in haar mars te hebben en na 2 jaar werd de overgestapt naar de KNHS gemaakt en ze gingen goed heel erg goed…zo goed dat ze de Z haalden.

 

 Maar ik maakte een fout, een hele kostbare bleek naderhand want doordat het zo goed ging vergat ik dat je paardje i.p.v. een recreatiepaard een sportpaard is geworden en dus extra zorg nodig heeft. Natuurlijk extra voer weet iedereen, maar hoe zit het met de spieren..hoe los zijn die. In welke conditie verkeren die. En tot mijn spijt moet ik erkennen dat ik daar pas over na ging denken toen het fout ging. Glamour liep niet goed…ging zelfs in staking..een bezoek aan de kliniek was het gevolg. Alles werd op de foto gezet benen, rug, hals, echo si gewricht. Ik ging onverrichter zake weer naar huis. Met Glamour ging het steeds slechter ondanks het niet kunnen vinden van een probleem.

 

Toen werd ik gewezen door een vriendin op een masseuse..Korina heette ze, zij had haar zelf voor haar haflinger Safiranda en was zeer over haar te spreken en tussen neus en lippen door vroeg ze ook nog of mijn dochter haar Safiranda bij wilde rijden…niet bepaald tegen dovemans oren gezegd, want mijn dochter doet niets liever dan verkeren op de rug van een paard en een haflinger is toch wel haar favoriet! De afspraak met Korina was al snel gemaakt en wat is ze lang met Glamour bezig geweest en wat ik al vreesde werd door haar bevestigd. Glamour had pijn veel pijn en zat volledig vast. Na een aantal sessies was ons Glamour al in veel betere doen, alleen bleven we ons afvragen waar het vastzetten van haar vandaan kwam, want ze bleef niet lekker lopen ondanks dat we niet meer op haar reden.

 

Als laatste redmiddel een bezoek gebracht aan topkliniek van Erik Bergman in Heesch. Allereerst wist hij gelijk dat hij het in het linkerbeen moest zoeken, maar ook hij werd door onze diva in het begin op het verkeerde hoefje gezet want ook hij dacht het onderin te moeten zoeken. Het probleem zat echter vlak achter de knie bij een aanhechting van de oppervlakkige buigpees. En wat hij toen zei zal ik nooit vergeten. Haflingers zijn ijzersterk, ik heb ze gezien met gaten in hun botten en toch blijven lopen, dat is wat Glamour heeft gedaan. Haflingers zijn keihard voor zichzelf. Jouw masseuse heeft het probleem met de spieren opgelost, want ze zit goed los in haar vel maar de oorzaak kwam daarvandaan.

Inmiddels is Glamour goed herstellende. Alle sessies die er plaatsvinden met Korina vinden nu uit voorzorg plaats, dat had ik destijds moeten doen en dan had ik eerder geweten dat Glamour niet zo goed in haar vel zat als wij dachten. Met Safiranda doen wij dat wel! Als ik iets mee mag geven uit dit verhaal laat je paard regelmatig controleren, wacht niet tot het fout gaat maar zie het als een jaarlijkse beurt net als de tandarts! Want dankzij Korina, Erik Bergman en mijn hoefsmid gaat Glamour nog een ontzettend leuk pensioen tegemoet!